2014. december 07. 17:34 - Komor

Hírek

Megjelent Bíró József első német nyelvű kötete

Megrendelhető az alábbi címen :
zoltanronai@gmail.com


Katapult felolvasó est Miskolcon


Új kötetek

Komor Zoltán & Tépő Donát: Mutánsfilé

Komor Zoltán és Tépő Donát rendhagyó sci-fi története bizarr, szürreális vízió a jövő egészségügyi ellátórendszeréről, egy, a kormány által megrendelt, bújtatott népirtásról és testbe ültetett pisztrángokról. A kötet további két bónusz történetet is tartalmaz.
A nem túl távoli jövőben egy mutánsokkal zsúfolt megapolisz repülőterén a szervcsempész épp beszállásra vár. Az utolsó meló: átjuttatni a testébe varrt extra szerveket a határon. Rutin feladatnak indul, ami végül káoszba fullad, és hősünknek hamarosan menekülnie kell. Mentőkocsivá alakított limuzinokon, buddhisták üzemeltette kocsmákon át mutánsok lakta lepratelepen keresztül vezet az út, egy titokzatos orvos társaságában, akinek fogak nőnek ki a szemhéjából, amik hangosan csattognak, valahányszor kacsint. Komor Zoltán és Tépő Donát rendhagyó sci-fi története bizarr, szürreális vízió a jövő egészségügyi ellátórendszeréről, egy, a kormány által megrendelt, bújtatott népirtásról és testbe ültetett pisztrángokról. A kötet további két bónusz történetet is tartalmaz.

Ebook (200 ft) és nyomtatott könyv (1304 ft) formátum, 84 oldalon:

http://konyvaruhaz.info/hu_HU/mutansfile

Gulisio Tímea: Baszorkányok

Leginkább leszbikus kalandjaim. Útkeresés egy erdőben, ahol csak eltévedni lehet. Egy lány, egy szemüveges eminenske vagyok, a tanárok kedvence – nem csak a szokásos módon. Épphogy csak kinőttem a tündérmesék világából, már a boszorkány karjaiba vágytam.
Leginkább leszbikus kalandjaim. Útkeresés egy erdőben, ahol csak eltévedni lehet. Egy lány, egy szemüveges eminenske vagyok, a tanárok kedvence – nem csak a szokásos módon. Épphogy csak kinőttem a tündérmesék világából, már a boszorkány karjaiba vágytam. Megkaptam, amit akartam, kemény legénynek és sikeres vadásznak érezhetem magam. Én keveset változtam, a boszorkány rengeteg képben jelent meg előttem – és egyiket se hagytam parlagon heverni. Leginkább a nagyikat nem. Egyre mélyebbre süllyedek a ráncaikban és néha még élvezem is. Dokinénik, tanárnénik, művészek és egyháziak - csupa finom falat a Piroska-Farkasnak. Olyan mese ez, aminek van tanulsága, a főszereplő, azaz az író le is szűrte, mégis folytatja a történetet. „A hetven éves, de kilencvennek kinéző dokinéni minden képzeletemet felülmúlta. Pipavékony lábain botorkált járókeretével, minden koppanása a szuvas padlón egy szívdobbanásomnak felelt meg. Már maga a ház is felizgatott múlt századi hideg dohosságával, a tömérdek könyvvel, az emberi koponyákkal a polcokon. Egy barátommal látogattuk meg, ő szabályosan megijedt tőle, csontos, ráncos arcától, tussal festett bumeráng alakú szemöldökétől. Szerinted boszorkány? – kérdezte, mire én: Igen, de jó boszorkány.”

Ebook formátum (800 ft), 244 oldalon, magyar nyelven érhető el:

http://konyvaruhaz.info/hu_HU/baszorkanyok

Tépő Donát: Árnyékkapszulák

Tépő Donát ötödik tételében ismét mélyre hatolunk az emberi elme legeldugottabb bugyraiba, felszínre kerülnek a lélek gyökereiben fészkelő nyers vágyak, őszinte érzelmek, hogy aztán fájdalomtól, tehetetlenségtől és kábulattól telítve sodródhassunk tovább szürreális jelen és jövővíziókon át az átlátszó valóság felé. Mindez persze a szerzőtől megszokott módon, köröm-szakadásig kapart reményekbe áztatott fajsúlysúlyos társadalomkritikával ötvözve.

Ebook (600 ft) és nyomtatott könyv (2112 ft) formátum, 152 oldalon, magyar nyelven érhető el:

http://konyvaruhaz.info/hu_HU/arnyekkapszulak1
 


Katapult felolvasó eset Budapesten, a Roham bárban

A koponyák átjáróházai újfent szemetesek. Én mondom, ne turkálj sokat ebben a mocsokban, mert halálra fagyott múzsákra lelsz a hulladékgalacsinok alján – hiába is takaróztak a hozzájuk írt versekkel, a szavak senkit sem melegítenek. Ezek után persze minek irodalmi estet tartani? A Katapult Kortárs Alkotói Oldal mégis összekacsint a ciánkapszulával február 18-án – lepkehálóval kapjuk el a buszról dobott viszlátokat és kartonpapírból kiollózott felhőket mutogatunk majd a repülésbe belefáradt papírsárkányoknak.

Lesz itt minden, ami szemnek és szájnak régen sem volt ingere: randevú a tükörképpel, amire végül csak az egyik fél megy el – az önsajnálat és a leküzdhetetlen vágy művészinek hazudott sorvasztó gammasugárzása. Hiába, a legfélelmetesebb inkvizítor egy ujjal sem ér az emberhez – végül már az áldozat könyörög neki, hogy csináljon valamit azokkal a láncokkal és a kifent késekkel, majd mikor továbbra sem történik semmi, bevall mindent és elpusztul szégyenében.

Jól van, gyászindulók, sosem volt még ilyen vidám az élet – akik a rikkancs fiúk torkából halásszák szavaikat, ne csodálkozzanak, ha lánctalpak alatt szétdurranó csecsemőkoponyákról képesek csak mesélni a grafitceruzából főtt kávé mellett.

Még néhány tubus–mosoly, majd lassan kihűlünk mi is a folyosón és nem dorombolnak nekünk többé a súgólyukak.

A vágányzárakat megfejik:

Apagyi Ferenc
Gulisio Tímea
Komor Zoltán
Tépő Donát
Zsuponyó Gábor

és a Bolygó közi experimentális zenekar

Helyszín: ROHAM BÁR, Budapest 1074, Dohány u. 22–24.
Időpont: 2014.02.18. 19:00

//a plakát Gulisio Tímea alkotásának a felhasználásával készült//
 


Katapult felolvasó est Kecskeméten

Igen, igen, retúr jegyet venni örök optimizmus. Felszállás előtt természetesen ellenőrizni fogjuk a testpoggyászaikat - kérem, ne sértődjenek meg ezen, de megannyi veszélyes dolgot csempésznek manapság koponyában - az információ terroristák ismét verseket készülnek átjuttatni a határon, a seggükbe feltolt kúpokban rejtegetik hasonlataik maradékát.

Kár tagadni, a Katapult Kortárs Alkotói Oldal bízik a már bevált csatornákban - ahogy odafenn is csak egyféle fickóknak osztják a glóriát, mer' hát a legfőbb a biztonság - így térünk mi vissza Kecskemétre, ahol egyszer már összekapaszkodtak az egymásfolyosók, s kéz a kézben eltévedtünk.

Rendes, tiszta bolygó ez, kérem, mindenki békeszerződéssel a kezében születik, és hazugság, hogy itt mindenki egymás aggály-szarában hentereg. Ezek itt nem infúziós állványok, hanem fák, és attól, hogy nem száradt még meg rajta a vízfesték, lehet szép a kilátás. Ahogy a fény visszakönyörgi magát a csillárba, ahogy a reklámplakátok meggyőzik ma önmagukat egy kihagyhatatlan ajánlatról, úgy dőlünk majd neki a homlokban hordott indigópapírnak, s talán megjelenik lenyomatunk kinn, kinn, a koponyánkon kívül - ahol mindig is élni akartunk, távol befolyásunktól.
 
Az esten leszokik magáról:
Apagyi Ferenc
Gulisio Tímea
Komor Zoltán
Tépő Donát
Zsuponyó Gábor
 
Időpont: 2013. november 28. 20:00
Helyszín: Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium, 6000 Kecskemét, Nyíri út 28.
 

Katapult Kortárs Irodalmi Est Budapesten 2013.11.09.


Katapult felolvasó eset Budapesten, a Roham bárban

Azt mondják, hogy a múzsáknak nincs is szíve, csupán egy rulett kerék pörög megállíthatatlanul a mellkasukban. - Tegyék meg tétjeiket! - kiabálnak, és megolvadnak körülöttük a város fölött átrepülő kaszinó falai. Nos, a Katapult kortárs alkotói oldal legújabb szerencseszáma az október 17, kedvenc színe pedig a lilán duzzogó atmoszféra.

Az új budapesti eseten végre elhajítjuk a homokóra szünetjelét: lesz itt koponyán belül táncolós elektronikus zene, és pupilla köré hajtogatott posztmodern erotika; szájból szájba versmondás - rácsodálkozás puncikra és a farkakra egyaránt, narancsgerezd seggek és énturkáló-bál. Gratulálunk, önképének ön az ezredik látogatója, s ha megunta már a kilátást önmagából, az alábbi hivatkozás új ablakot nyit, amin bármikor kivetheti magát.

Mámorterpeszbe vágja magát megint a lélek. A versírás természetes biológiai folyamat, de ki nem unja még a tintafoltokat mosni a költők alsóneműjéből? A magány mindig pucér és lehetetlen meg nem történté tenni a libidót; tegyék meg hát létjeiket.

A rulett játék mai vesztesei:
Apagyi Ferenc, Gyertyános Tímea, Komor Zoltán, Nagy Dániel, Szakállas Zsolt, Tépő Donát, Zsuponyó Gábor
Zen: Alley Catss

Időpont: 2013.10.17. 18:30
Helyszín: Roham Bár, Budapest, 1074, Dohány u. 22-24

Az esemény facebook-os adatlapja
 

Képek és beszámolók a nyíregyházi felolvasó estről

Tépő Donát, Zsuponyó Gábor, Apagyi Ferenc, Komor Zoltán

Íme két képes beszámoló az estről:
A kulturszalon.hu részletes cikkes, képes beszámolója
A Bencs Villa képei az estről


Katapult Kortárs Irodalmi Est Nyíregyházán

Némi szerelgetés után ismét egymáshoz dörgölőznek a gyári futószalagok - a Katapult versvitorlás újabb állomás felé döcög: ezúttal augusztus 23-án, Nyíregyházán hajítja ki az üvegből készült vasmacskát, hogy aztán dacosan rátérdepeljen a szilánkokra.
- Hölgyem, csak nem elveszítette a kontaklencséjét? - Ilyen hát egy vérbeli úriember, a születésedkor megemeli a kalapját, és mosolyogva félrenéz, amikor a halálodon vagy.
Nem azért írom, hogy felizgassalak, de a szavakban nincs vitamin.
Kicsit olyan ez, mintha szájból szájba lélegeztetnénk magunkat, vagy amikor a múzsák szelektív kukájában turkálsz. A szokásos feleslegesség - száradt virágokat termő vázák. A szexbabák öntőformái sohasem álmodnak nemiszervekről, és emiatt talán irigyled most kicsit őket.

Kedves vásárlóink, ez egy kihagyhatatlan akció!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kortárs versek ma feleannyi ráfordított figyelemmel is átélhetőek, a kultur-üdvözülés garantált, a költők zsebébe hajított pénzérmék csillagokká változnak az égen, a húspultban fekvő felfújható gumimúzsák pedig sohasem olvadnak ki, látnokzsályával a szájukban egy szebb jövőre várnak a fagyasztott pizzák társaságában. De vajon ki hoz csini szuvenírt a másvilágról? Ki fogja megtalálni a szelektív kukát, amibe a szívét dobhatja végre? 23-án kiterülünk.

Az esten elveszítik kontakt lencséjüket:
Apagyi Ferenc
Komor Zoltán
Nagy Dániel
Szakállas Zsolt
Tépő Donát
Zsuponyó Gábor

Köszönet: www.kulturszalon.hu

Időpont: 2013.08.23. 18:00
Helyszín: Bencs Villa, Nyíregyháza, Sóstói út 54.

Az esemény facebook-os oldala


KATAPULT SUMMER MIX 2013

Négy Katapult alkotó együttműködésével készült zenés hangosvers techno mix. (Zene: Tribe, aka. Tépő Donát)

 


Ingyenesen letölthető Szakállas Zsolt és Zsuponyó Gábor kötete a Magyar Elektronikus Könyvtárból

Szakállas Zsolt - Görgők Háborúja

Szürrealista, dadaista versek, prózák és absztrakt festmények, Komor Zoltán utószavával.

"Egyszer azt írtam Zsoltnak a levelezéseink során, hogy ő egy ismeretlen dimenzió küldötte. Zsolt teljesen fellelkesült ettől a gondolattól, az eddigi legnagyobb dicséretnek nevezte, amit tőlem kapott. És az is volt. Persze egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen elragadtatással reagált erre a kijelentésemre. Művészként már régóta a valóság feletti világ ideáját hangoztatja, amivel persze arra is utal, hogy az emberi képzelőerőben rejlő energiák vakító pulzálása sokkal ragyogóbb táptalaj a művészet számára, mint a valóság pislákoló villanykörtéi. Ezért is foglalkozik a képzőművészet alighanem egyik legvitatottabb, ugyanakkor személyes véleményem szerint a legtöbb lehetőséget rejtő ágával, az absztrakt festészettel, és vérbeli, meghökkentő, a teljes és korlátlan szabadságot hirdető szürrealista, dadaista írásokkal, aminek – hozzá kell tennünk – hazánkban sajnos alig-alig van csak hagyománya." KZ

Zsuponyó Gábor - Hangulatfüggő komp-aktok

Prózaversek

"Zsuponyó Gábor első kötete könnyed szürrealizmussal kalauzolja el olvasóját a tapintható kozmosz sejtfaláig, ahol gazdag szókincsével átitatott prózaverseiben össze-sűrűsödik a létezésen túl pulzáló természet és szerelem világa.”

Tépő Donát

 

 

 

 


Fotók a miskolci Katapult estről (Múzeumok Éjszakája, 2013.06.22. Herman Ottó Múzeum)



Zsuponyó Gábor, Komor Zoltán, Szakállas Zsolt, Apagyi Ferenc, Tépő Donát


Letölthető Tépő Donát új regénye, a Rétegek

Tépő Donát - Rétegek

„Azon gondolkozom, mi változott. Semmi. Ugyanolyan embergyűlölő vagyok, mint amivé az elmúlt két évben váltam. Attól, hogy előreláthatóan mindjárt meggyógyulok, nem lettem kedvesebb vagy derűlátóbb sem. De legalább igazam lett azokkal az anyaszomorítókkal szemben, akik váltig hangoztatták, hogy mindez fejben dől el, és hogy bebeszélem magamnak a betegséget, azért vagyok beteg. Az úgynevezett barátaim. A valamikori haverok. A jelentéktelenné mállott senkik a házibulikon meg az egyéb szétcsúszások alkalmával. Akiknek csak az számít, hogy szabálytalan időközönként mocsár-készen legyenek. A kultúra ürügyén színházban járók. A muszájból fesztiválozók. A beszéjünkvalamirőlmiközbenihatok-olók.”


Miskolci felolvasóest

Posztmodern írásaikból olvasnak fel a csoport tagjai és a Szemere kiállítás tárgyaira asszociálva szabad verseket rögtönöznek. Bemutatják a legkorábbi elektronikus hangszert, a theremint, amelyen a zenész a hangszer megérintése nélkül játszik, kezeit mozgatva két fémantenna körül, szabályozva, ezáltal a hang magasságát és erejét.

Kezdés: június 22, szombat, 19 órától a Szemere Bertalan kiállításban.
Helyszín: Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Görgey Artúr u. 28.

Teljes program


Képek: Szakállas Zsolt kiállításmegnyitója 2013.05.07.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár fotói

Komor Zoltán, Apagyi Ferenc, Szakállas Zsolt, Vámosi Katalin

Komor Zoltán, Apagyi Ferenc, Vámosi Katalin

Komor Zoltán, Apagyi Ferenc

Komor Zoltán, Apagyi Ferenc, Vámosi Katalin, Szakállas Zsolt

Szakállas Zsolt

Komor Zoltán


Dedikált ösvények - - Szakállas Zsolt kiállítása Miskolcon

Szakállas Zsolt absztrakt expresszionista festményeiből nyílik kiállítás a Megyei Könyvtárban 2013. május 7-én, kedden 16.30-kor. A kiállítást Vámosi Katalin művészettörténész nyitja meg, amit Apagyi Ferenc és Komor Zoltán költők közreműködésével irodalmi felolvasás és a hazánkban jórészt ismeretlen hangszer, a theremin bemutatása színesít majd.

A közönség megismerkedhet ezzel, az egyik legkorábbi elektronikus hangszerrel, amin a zenész a hangszer megérintése nélkül játszik, csupán a kezeit mozgatja két fémantenna körül, mellyel a hang magasságát és hang erejét szabályozza.

„Időnként tudatalatti áramlatok törnek a felszínre, s én ezek kifejezésére törekszem. Erőteljesen foglalkoztat az alaktalanság kérdése. A rend is káoszból született, s ez a kaotikus rend tükröződik vásznaimon, kartonjaimon, rajzaimon.” – nyilatkozta a képeivel kapcsolatban az 1965-ben, Miskolcon született alkotó.

A „Dedikált ösvények” című kiállítás megtekinthető 2013. május 30-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Helyszín: Miskolc, Görgey Artúr u.11.

Időpont: 2013. május 7. 16:30


FOTONTEJ NYEREMÉNYJÁTÉK

Egy festmény vándorol most a város utcáin, és arra vár, hogy megszólítsák végre.

Május 7-én új Szakállas Zsolt kiállítás nyílik Miskolcon Dedikált ösvények címmel.

A Katapult Kortárs Alkotói Oldal ez alkalomból hirdeti meg festménykeresztelő játékát, amivel dedikált Szakállas Zsolt kötetet nyerhet a legügyesebb címadó!

>>RÉSZLETEK>>


Katapult Kortárs Irodalmi Est Kecskeméten, a magyar költészet napja alkalmából

Látod, az eltaposott múzsa-csikkek soká füstölögnek még. A magyar költészet napja ürügyén ezúttal Kecskeméten terebélyesedik majd szoba-tartozék-hibbanás. Az est éndarabolói: Apagyi Ferenc, Nagy Dániel és Tépő Donát.

Időpont: 2013.04.11., 20:00
Helyszín: Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium, 6000 Kecskemét, Nyíri út 28.
 

Katapult Kortárs Irodalmi Est Sopronban

Nos, a szenes vödör alján lötyög még azért némi tinta (a költők vizeletmintája ez, amiből kimutatják, fogyasztott-e írás előtt múzsát vagy sem), és a halott szerelmesek tüdejéből szökött szellő is meghentergőzik még a szakadt versvitorlában. Akad tehát kellő üzemanyag ahhoz, hogy a Katapult Kortárs Alkotói Oldal fehér zászlókból szőtt csatahajója kivasalja néhány új kikötő hullámkreppjeit. A helyszín ezúttal Sopron, a felolvasókat pedig egy moziból szökött vetítőgép okádja majd fénysugárban a színpadra mindenki hibbanására. Az előre bejelentett alkalmatlankodás kellemes tüsténtje ez, barátom. (- Ha egyszer meghalok, temessetek zárójelek közé – könyörög egy költő; micsoda pecsenyebarnára sült védőbeszéd ez.)

És persze lesz itt minden, ami egy kicsit is kellemesebb, mint az életlen gyűrűvel végrehajtott kasztráció: gázláng fölött meggyújtott tükörképek kaparó slukkjai, szívküldi karma-kikönyöklés és fertőző verskócokat kimutató röntgenfelvételek. Persze az efféle útlevélfotóval max a sarokig lehet csak jutni, ahol a múzsák letört mellbimbóikat a tárba dugva őrült lövöldözésbe kezdenek.

Az egyik golyó eltalálja a szökött vetítőgépet, az most képkockatócsában fekve az égre vetíti végrendeletét: egy mozitermet, ahol forgatókönyv szárnyú angyalok pingálják a vászonra életünk filmjét. A rendezőt nem hívják díjkiosztókra, a film címe pedig fáradtan feszeng két zárójel között.
 

Tekercset cserélnek:
Apagyi Ferenc
Komor Zoltán
Nagy Dániel
Tépő Donát

Időpont: 2013. március 22., 20:00
Helyszín: Gázfröccs, Sopron, Deák tér 28.


Katapult Kortárs Irodalmi Est Szegeden

Különös karaván botorkál a lilán duzzogó atmoszféra szélén. Hamarosan a Katapult vándorcirkusz egy újabb állomáshoz érkezik: a szegedi nyilvános irodalmi toron pedig lesz minden, mi szem-szájnak ingere, szilvaként széthasadó múzsák a színpadon, hamisítatlan lélekcsikland és reflektorfényben pácolt hibbanás.

De vajon miért nyomja el saját lelkén a cigarettacsikket a tűznyelő, és miért köhög fel nyúlcsontvázat a megfáradt bűvész cilinder? Ejnye, barátaim, a leghigiénikusabb helyeken is előfordulnak efféle kis afférok. A műkönnyeket pedig senki ne tekintse a sajátjának.

Az esten dobozba zárják és kettéfűrészelik önmagukat:
Apagyi Ferenc
Komor Zoltán
Nagy Dániel
Tépő Donát



  nagyobb kép 

Időpont: 2013. február 20., 19:00
Helyszín: Cooltour Café, Szeged, Kelemen László utca 11.


Képek: Katapultosok a Roham Bárban

Sikeresen lezajlott a Katapult Kortárs Irodalmi Est a Roham Bárban. Nagy-nagy köszönet Tóth Kingának a lehetőségért! Sajnos Gyertyános Tímea betegség miatt nem tudott eljönni, de nagy köszönet annak az önkéntesnek, aki felolvasta az esten a versét.

Komor Zoltán, Apagyi Ferenc, Farkas György, Nagy Dániel, Szakállas Zsolt, Tépő Donát

Szakállas Zsolt, Szakállas Júlia, Apagyi Ferenc, Komor Zoltán

Nagy Dániel, Apagyi Ferenc, Komor Zoltán

Komor Zoltán, Apagyi Ferenc, Tépő Donát


Interjú Tépő Donáttal - BLAT

"(...)A versekkel sokszor nem tudnak mit kezdeni. Valaki hónapokig olvasta a Selyemsikátort és még akkor is mondta, hogy egy-két verset még mindig nem ért. Mondtam, hogy nem is az a lényeg, hogy értse, hanem hogy hangulatba kerüljön. Nekem nem az volt a célom sosem, hogy mondok valamit a verssel, hanem ha elolvasod a versemet, akkor egy pillanatra ott legyél valahol.(...)"

Tépő Donát és a Katapult - blat.hu


Katapult Kortárs Irodalmi Est a Roham Bárban

Az immár két éve működő Katapult Kortárs Alkotói Oldal eddigi legnagyobb felolvasó estjére készül Budapesten. Tükörtestű hangok készülődnek, máris vacognak a meteorok: a pontosan 18:28-kor kezdődő mérhető művészeti happeningen senki sem marad szatyorból osztott reinkarnáció nélkül, ami pedig a szórakozást illeti, annak kurblizásáról 7 vidám Katapult alkotó is gondoskodik majd.
- Minden művész boldogsága elfért a tenyeremben! - szól persze közbe a levágott karú hajléktalan (gondozatlan vallomásnak ne nézd a rángógörcsét), de talán ne legyünk ennyire pesszimisták, a sámliból egyszer torony lesz.
Akinek tehát van kedve egy kis borravalót adni önmagának egy keddi nap után, jöjjön el este a Roham bárba, és megígérjük, nem fog fázni: hiszen egy költő fejében színes szálú a gombolyag, a vége kicsüng a fülén, ő pedig szép pulóvereket, meleg sálakat köt belőle ceruzával. (Magának persze kényelmetlen egytől egyig, így végül csak a költőt eszi meg a tél hidege.)
És hogy ki játssza el a szamárkóró fogdmegjeit? A lökhárító? A félig leszüretelt rókalyuk? Vákuum, a bohóc? 22-én kiderül.
Rajta hát, nem vesződni vagytok a földön, a mokkatűz nyakéke legyen veletek.

  nagyobb kép 

Időpont: 2013. január 22., 18:28
Helyszín: Budapest, Roham Bár (Vas u. 16.)

BEMOSAKODNAK:
Apagyi Ferenc
farkas györgy
Gyertyános Tímea
Komor Zoltán
Nagy Dániel
Szakállas Zsolt
Tépő Donát
 


Ingyenesen letölthető Komor Zoltán Szúnyogkór című absztrakt kalandregénye

Megjelent Komor Zoltán harmadik regénye, a Szúnyogkór, mely a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról ingyenesen letölthető.

Az esőerdő megannyi veszélyt rejt: a ragadozószél, ha fújni kezd, lehámozza a csontról a húst, a folyóba lépve kotonpiócák szipolyozzák az ember vérét és az időpókok marásától öregszik a test. Ennek a dzsungelnek a mélyén ott tombol a szúnyogkór: néhány moszkitó rendre kiszívja az alvó emberek homlokából álmaikat, cserébe kényelmetlen rovargondolatokat hányva vissza a koponyába. A kórtól veszett az Aligátorvadász is, aki véres hadjáratot folytat a hüllők ellen, hogy megbosszulja felesége halálát. Ám hamarosan néhány komoly ellenféllel találja szembe magát: éhes liánasszonyok, veszedelmes aligátoremberek állják útját, végül minden hüllők ősanyjával, a húsz méteres telepata kígyóval, Inkanyambával kell összemérnie erejét, miközben percről percre romlik az állapota.


Absztrakt ponyva, avagy szürrealista dzsungel-kaland: Komor Zoltán részben szöveg-vagdosási technikával készült kísérleti regénye utazás egy rémálom középpontja felé.

Komor Zoltán: Szúnyogkór


Szkriptízbár - Rádióshow a Sub.hu-n Katapult alkotók közreműködésével - első adás: 2012.dec.20. 22:00-23:00

Érdemes lesz csütörtök este fülelni a Sub.hu rádiót, ahol este tíztől bemutatkozik a Szkriptízbár című műsor, amiben több Katapult alkotó is közreműködik: Elhangzik majd Tépő Donát verse, illetve Komor Zoltán egy rövid elbeszélése Virág Gergely előadásában, a zenéről többek közt Alley Catss, Tribe (Tépő Donát), a Bolygó közi (Komor Zoltán és Tar Attila zenekara) és PéZsé is gondoskodik majd.

A műsor kéthetente, csütörtökönként este tíztől jelentkezik.

Rádió elérése:

http://www.sub.hu/ (jobb oldalt a lejátszó)
Direkt link: http://radioszerver.hu:8090/listen.pls


Videó összefoglaló: Katapult Kortárs Est Dabason - Tépő Donát, Apagyi Ferenc és Komor Zoltán közös felolvasóestje

Komor Zoltán, Tépő Donát és Apagyi Ferenc

Videóösszefoglaló:

 


Katapult Kortárs Est Dabason: Tépő Donát, Apagyi Ferenc és Komor Zoltán közös felolvasóestje

"Szeretettel meghívunk mindenkit a Katapult Kortárs alkotók első dabasi színre lépésére a Halász-Móricz kúriába.

Az est folyamán az ország egyik legfigyelemreméltóbb kortárs csoportosulásának oszlopos tagjai olvasnak fel verseket és kisprózákat leginkább a szürrealizmus mezsgyéjéről.

Aki péntek este tartalmasabb szórakozásra vágyik, mint az aktuális tehetségkutatók a Tv-ben, az jöjjön bátran. Kötetlen, laza, szabadszájú és elgondolkodtató írásokra számíthattok!
 

A belépés ingyenes!"

www.tepodonat.hu

Időpont: 2012. november 23, 20:00 - 22:00
Helyszín: Dabas, Halász-Móricz Kúria

A képen Szakállas Zsolt festménye látható.

 

nagyobb kép   


Ingyenesen letölthető Apagyi Ferenc, Komor Zoltán és Szakállas Zsolt közös kötete, a Tükörslukk

Apagyi Ferenc, Komor Zoltán és Szakállas Zsolt közös kötete, a Tükörslukk, ingyenesen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról.



Az életkísérlet része letüdőzni a tükörképünket. Az íráskísérleté kampós betűkkel fogni ki a múzsát (r, a, s, f, j, á, c). Térdig is gázolhatunk papírcsörgésben, a belső csendet nem száműzi semmi. Ki versel és ki nem. (Ki tarol és ki nem.)
A Tükörslukk antológiakísérlet (– Kérem a kényszereseket, ezentúl a bőgőmajmokat csörgessék fel, ha kezet mosni támadna kedvük!): Apagyi Ferenc verseit, Komor Zoltán novelláit és Szakállas Zsolt prózaverseit tartalmazza. A rövid, egy-két oldalas művek tetszőleges sorrendben olvashatóak. Figyelem! A készítmény nyomokban Istent tartalmazhat!

Apagyi Ferenc - Komor Zoltán - Szakállas Zsolt: Tükörslukk

 


MŰCSOKI avagy MŰvészeti CSOdák KIállítása

"Egyesületünk fő célja egy művésztelep létrehozása, mely különböző foglalkozású embereknek nyújt lehetőséget arra, hogy szabadidejükben művészettel foglalkozhassanak. Az Aranyecset Művészeti Egyesület elnöke Károlyfi Zsófia ötlete alapján, és két alelnöke Bajai Péter és Palaics Eszter segítségével szerveződött egy közel húsztagú alkotócsoport. Az ARTAME művészeti márkanév alapításával először egy állandó kiállítást nyitottak Budapesten MŰCSOKI MŰvészeti CSOdák Kiállítása címmel, 2012. április 28-án." A kiállításon Szakállas Zsolt hat festménye is megtekinthető.

További információ az ARTAME oldalán:

Az ARTAME egyesület honlapja


Szakállas Zsolt festményei Budapest belvárosában

Szakállas Zsolt hat darab festményét tekinthetik meg a kedves érdeklődők Budapesten, az V. kerületben.
 

Cím: Budapest, Havas út 4. szám

Nyitvatartás: 15:00-21:00

 

 

 

 

 


Ingyenesen letölthető Komor Zoltán Az Égi istálló című elbeszélésregénye

Megjelent Komor Zoltán második regénye, Az Égi istálló mely a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról ingyenesen letölthető.



Egy isten háta mögötti kis faluban sehogy sem akar véget érni a tél. De ez még csak a kisebbik baj: a falu fölött húzódik egy titokzatos szellemvilág, az Égi istálló, ahonnan ló képében érkeznek a démonok, hogy a legképtelenebb varázslatokkal keserítsék meg az általuk oly nagyon gyűlölt falusiak életét. Komor Zoltán a mágikus realizmustól a vad szürrealizmus felé fordult új kötetével, amely egyszerre olvasható elbeszélésgyűjteményként és kísérleti regényként is. Rémálomszerű vízió egy időn és dimenzión kívül eső helyről, ahol jóslatok miatt kínozzák a malacot, tejvámpír garázdálkodik a tehénistállóban, eldobott rozsdás vödrök hordják ki a gyermeket és semmi jót nem jelent nyerítést hallani az éjszakában.

Komor Zoltán: Az Égi istálló

 


Képek Szakállas Zsolt kiállításának megnyitójáról - 2012.05.10.

Apagyi Ferenc, Szakállas Zsolt, Szakállas Júlia, Komor Zoltán

A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár fotói:
www.rfmlib.hu

www.rfmlib.hu
Szakállas Zsolt

 www.rfmlib.hu
Komor Zoltán

www.rfmlib.hu
Apagyi Ferenc

www.rfmlib.hu

www.rfmlib.hu

www.rfmlib.hu

Több kép a Könyvtár oldalán.

Komor Zoltán megnyitó beszéde


Ioninvázió - Szakállas Zsolt kiállítása Miskolcon

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2011. május 10-én 16 óra 30-ra a miskolci Megyei Könyvtárba Szakállas Zsolt Ioninvázió című kiállításának a megnyitójára.
 

Közreműködik: Apagyi Ferenc költő, Komor Zoltán író, Vajda Éva művészetpártoló

A kiállítás megtekinthető 2011. május 31-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében.

Helyszín: Miskolc, Görgey Artúr u.11.

Időpont: 2012. május 10. 16:30

 

 


Ismét Katapult alkotók a Debreceni Egyetemen, a költészet napján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nagyobb kép

Április 11-én 12 órás felolvasást tartanak a Költészet napján a Debreceni Egyetemen.

A Katapult kortárs alkotói oldalt képviseli két alkotó: Apagyi Ferenc és Komor Zoltán.

Köszönjük a meghívást!


„Szavaim felkészültek régen elmondott titkaimra” - beszélgetés Apagyi Ferenc posztmodern költővel, a Katapult kortárs alkotói oldal irodalmi szerkesztőjével

Régóta ismerem. Nézem a szemét, a homlokát, a száját, ahogyan a szavakat formálja. Értelmes, szerény, mosolygós fiatalember. És nagyon öreg is. A lelke legalább egészen biztosan az. Olyan szellemi kincset hordoz magában, amelyet csak több sorson át szánthat az emberbe az idő...

Ujj Boglárka interjúja Apagyi Ferenccel


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://katapultkortars.blog.hu/api/trackback/id/tr436964983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása